رئیسجمهوری با اشاره به هدفگذاری برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار در سال، گفت: زمینههای مساعد برای گسترش همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد.
به گزارش شانا بهنقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سیدابراهیم رئیسی امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت) در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران - اسلامآباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیتهای متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصههای مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تأکید کرد.
وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تأمینکننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیتهای موجود میتوان روابط فیمابین را متحول کرد، ازاینرو در گام نخست، برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.
رئیسجمهور با تشریح برخی زمینههای مساعد برای گسترش همکاریها و روابط ایران و پاکستان ازجمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت بهویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تأمین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر، بهویژه دفاع از مردم مظلوم فلسطین، رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.
رئیسی بر اهمیت تبادل هیئتهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعالشدن کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تأکید و تصریح کرد: تقویت همکاریهای ایران و پاکستان بهعنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه میتواند در حل مشکلات مؤثر باشد و درمقابل، حضور بیگانگان در منطقه نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود سبب ایجاد مشکلات پیچیدهتر خواهد شد.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف کرد و افزود: پیشرفت هرکدام از دو کشور ایران و پاکستان سبب پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.
وی با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچههای مرزی تأکید کرد.
نخستوزیر پاکستان با تأکید بر هدفگذاری برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال گفت: گسترش همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان در حوزههای مختلف ازجمله انرژی میتواند به تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی دو کشور بینجامد.
در این دیدار، همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تأکید، و بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدهای خود در زمینه انرژی تسریع کند.